luni, 9 mai 2011

Oamenii se schimba

In 2007 am plecat din tara pentru o perioada. M-am intors in 2009.
Unul din lucrurile pe care le-am remarcat "din prima" este cum se schimba oamenii, incepand evident de la aparente, adica fizic.
Fetele devin domnisoare, domnisoarele se implinesc si arata ca niste doamne, barbatii capata in proportii si le apar fire de par alb.
Oamenii in varsta devin si mai in varsta. La unii se vede, la altii nu.

2 ani de absenta iti arata oamenii total altfel. Sunt fericiti cei care isi pastreaza acelasi tonus, fizic si intelectual.

Voiam totusi sa ma refer la partea intelectuala, mintala.
Unii oameni au fost rai, ciudosi, capriciosi, palavragiosi (exista acest cuvant in DEX??), carcotasi. Raman la fel sau se schimba.
Apreciez totusi ca sunt oameni care reusesc sa persevereze cu inaintarea in varsta.
Cand ma refer la inaintarea in varsta ma refer la +30.
Unii dintre noi deven mai toleranti, mai ingaduitori, isi dau seama ca viciile sunt ceva rau care le afecteaza sanatatea, lor si celor dragi lor.

In ceea ce ma priveste, m-a bucurat faptul ca o fata (femeie acum) m-a contactat pe un site de socializare si mi-a zis ca sunt colegul ei de la scoala generala, de acum 25 de ani. Eu nu o stiam dupa nume si altele, dar ea ma stia, eram in clase diferite. Mi-a zis ca seman (adica m-a recunoscut...culmea..dupa poza de profil) cu Marius P. Nitica de acum 25 de ani.
De asemenea, mi-ar placea sa cred ca m-am maturizat si psihic, mental. Ultimii 2-3 ani chiar cred ca si-au pus puternic amprenta asupra mea in aceasta directie.

P.S. Cum va spuneam ca am revazut oamenii dupa 2 ani de absenta si mi-am dat seama ca oamenii se schimba incepand cu fizicul....nu am indraznit sa intreb pe nimeni cum ma vede dupa 2 ani. Mi-a fost teama de raspuns.

La buna re-intalnire, prieteni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu